21 mars 2009
11:30

Ekerö IK

Referat: Essinge IK - Ekerö IK

Träningsmatch nummer tre för året resulterade också i vinst nummer tre för året. Ekerö IK besegrades med 2-0 (1-0) efter mål av Julle och Jocke.

Den inledande kvarten var Ekerö det dominerande laget. Vi var inte alls på hugget och våra motståndare fick alldeles för lätt stå och passa bollen kring vårt straffområde, dock utan att skapa några riktigt farliga målchanser. Efter vår dåliga inledning jobbade vi oss in i matchen och lyckades flertalet gånger att bryta deras uppspel och sedan gå till motattack. Ettan borde kanske ha kommit ganska omgående efter scenförändringen, då Kalle N fick ett friläge, men Ekerö-målvakten lyckades styra undan bollen nere vid stolproten. Istället kom målet några minuter senare då Julle lossade iväg ett skott utanför straffområdet som letade sig in i målvaktens bortre burgavel, 1-0.

Andra halvlek gick till vår favör från början till slut. Vi skapade många chanser och kunde i mitten av halvleken också öka på våran ledning efter ett skott av Jocke som via deras försvarare tog en båge in i mål. Jocke hade också chansen att punktera matchen några minuter senare då han på egen hand ordnade en straff. Dock blev det inget mål den gången (det gör inget Jocke). 2-0 stod sig matchen ut och vi kunde konstatera att vi på de tre första matcherna för året har idel segrar och 7-2 i målskillnad. Bra jobbat grabbar!